Tel./Fax: 47/302-009
E-mail: bodroghalom@t-online.hu
3987 Bodroghalom, Szabadság út 89.
Facebook

Tájékoztató - ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJ PROGRAMRÓL

ÖSZTÖNDÍJ ÉS MENTORÁLÁSI TÁMOGATÁS HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TANULÓKNAK-
ÚTRAVALÓ ÖSZTÖNDÍJPROGRAM

A Kormány Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a korai iskolaelhagyók számának csökkentését, mely cél elérését a köznevelési intézmények együttműködésével valósítjuk meg a csatolt felhívásban foglaltak mentén.

Az Útravaló ösztöndíjprogram összetett támogató, segítő, tanulást motiváló rendszer, melyben a tanuló és a tanuló iskolai előrehaladását segítő mentor vesz részt.


Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program - az EFOP-3.1.4- és a Versenyképes Magyarország Operatív Program -VEKOP-15-2015-0001 projekttel egyedi célként tűzte ki a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentését, a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növelését, valamint a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítását. Ennek egyik eszközeként a sérülékeny társadalmi csoportokhoz tartozó tanulók iskolai sikerességének szakmai- tartalmi fejlesztéssel és a hátrányokat közvetlenül kompenzáló tevékenységekkel történő támogatást fogalmazza meg.

Az Útravaló ösztöndíjprojekt a 2017/2018. tanévben is 10 hónapra nyújt ösztöndíj és mentori támogatást az „Út a középiskolába” és „Út az érettségihez” alprogramjain keresztül a bevont hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű tanulók részére.

A jelentkezés feltételei:

- Magyarország területén működő, nappali rendszerű iskolai oktatásban, tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló jelentkezését várjuk, aki hátrányos/halmozottan hátrányos helyzetű/védelembe vett/családba fogadott/ideiglenes hatállyal elhelyezett/utógondozásban részesül.

Valamint az
- Út a középiskolába alprogram esetén:
a támogatás időszakának tanévében a 7-8. évfolyamon tanul, és az előző tanév végi tanulmányi átlaga eléri a 3,0-et;
- Út az érettségihez alprogram esetén:
érettségit adó képzésben 9-12. évfolyamon, illetve 6 vagy 8 évfolyammal működő középiskolában 7-12. évfolyamon, vagy két tanítási nyelvű vagy nyelvi előkészítő osztállyal induló oktatásban 7-13. évfolyamon tanul, és az előző tanév végi tanulmányi átlaga eléri a 2,5-et.

A mentor szerepkör betöltésének feltétele:
- Tanári vagy tanítói képzésben szakképzettséget szerzett személy vagy szociálpedagógus vagy gyógypedagógus vagy fejlesztőpedagógus vagy a pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézmény olyan hallgatója, aki a fenti végzettségeket adó képzésben az utolsó két félév valamelyikének teljesítését a támogatási időszakba tartozó félévben kezdi meg.


Jelentkezési határidő: 2017.09.15.


Kérdéseikre ügyfélszolgálatunk készséggel válaszol az
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és. az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, valamint
a +36 (1) 309-4418 (Emberi Erőforrás Támogatáskezelő) és a
+36 (1) 795-1170 (Klebelsberg Központ) telefonszámokon.

További részletek: 

http://vvww.emet.gov.hu/

https://ukir.emet.gov.hu/

 

 

Nyomtatás

     
 
     

 

 

 A weblapot a FOCUS-Trio Bt. készítette.