BODROGHALOM KÖZSÉG HIVATALOS HONLAPJA
BODROGHALOM.HU

Anyák napja

Iskolánkban osztálykeretben köszöntötték a gyerekek az édesanyákat és nagymamákat. Verssel, dallal, tánccal, virággal szereztek örömet Anyák napján.Húsvéti kiállítás az iskola udvarán

Az iskola tanulói rajzpályázat keretében húsvéti díszeket készítettek. Az ötletes munkákból kiállítást rendeztünk, melyet az intézménybe látogatók megtekinthetnek a húsvét közeledtével.


Húsvéti készülődés az Idősek klubjában

A klub foglalkozásán a klubtagok felelevenítették a falu húsvéti hagyományait és tojásfestési technikákkal ismerkedtek. Az idősek együtt festették a tojásokat a Molnár Mózes ÁMK néphagyományőrző szakkörének tanulóival.


Föld Napja 2011. április 22.
  
Iskolánk kiemelt feladatának tekinti a tudatos környezetvédelmi gondolkodás elterjesztését. Ebben az évben a Föld Napjának megtartásához a következő programokban vettek részt a tanulók:
-    Szelektív hulladékgyűjtés: használt elemgyűjtési akció egész áprilisban
-    Szemétszedés a falu területén, minden osztály részvételével
-    Vetélkedő: környezetvédelmi totó és plakátkészítési verseny
-    Tavaszi nagytakarítás az osztálytermekben
-    Faliújságok készítése: az iskolában a rendezvénysorozatot összefogó pedagógus  Négyesi Istvánné irányításával az iskola előcsarnokában lévő faliújságokon is megemlékeztek a Föld Napjáról.
Rendezvényünkkel, gyűjtési akcióinkkal a falu lakóinak figyelmét is fel szeretnénk hívni a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, a Föld Napjára.


Költészet napja

A Molnár Mózes ÁMK pedagógusai a Magyar költészet napja alkalmából összegyűjtötték kedvenc gyermekkori olvasmányukat és egy kiskori fotóval mellékelve az iskola aulájában helyezték el. A gyűjteménnyel az a célunk, hogy a tanulók megszeressék az olvasást, a könyveket, ezáltal minél több olvasási élménnyel gazdagodjanak. A gyermekeknek szóló ifjúsági irodalmat megismerjék.


"Sokat kell az embernek tanulnia ahhoz, hogy megtudhassa milyen keveset tud.  A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma".  /Széchenyi István 1791 -1860/

Mi lehetne találóbb egy iskola tanulóifjúsága és pedagógusai számára, mint a fenti Széchenyi idézet. Ezt a gondolatot ajánlja a Gyöngyösön élő Kakuk József fafaragóművész a bodroghalmi iskolásoknak. A mester nemrégiben ismerkedett össze Vitányi Tiborné igazgató-helyettessel, aki mindig nagy szeretettel beszél az intézményről és a gyermekekért végzett munkáról. A közös ismeretség révén az alkotó mind jobban megismerte településünket és iskolánkat. Így ajánlotta fel ezt a rendkívül gyönyörű és értékes alkotásegyüttest (az ország és településünk címerét, trianoni emléket és az idézetet).
Köszönetünket fejezzük ki, hogy ebben az értékvesztett és nehéz világban ilyen emberségre, szeretetre, önzetlenségre, a munka tiszteletére és megbecsülésére találtunk Kakuk József fafaragó személyében.
Jó egészséget és további sok sikert kívánunk munkájához és családi életéhez.
Molnár Mózes ÁMK tanulói és dolgozói

Tekintsék meg az alkotó ajándékát, személyes látogatásuk során az iskola aulájában megnézhetik a faragásokat!
Bemutató óra biológiából

A nyolcadik osztályos tanulók bemutató óráját láthattuk  2011. március 29-én. A gyakorló óra témája az anyagcsere volt, melyet a digitális tábla segítségével dolgoztak fel. A változatos, színes órát Varga Sándorné szaktanár tartotta. A bemutató órán részt vett az iskolavezetés, a felsős munkaközösség és a bodrogközi iskolák biológia szakos tanárai is érdeklődéssel látogattak iskolánkba, szakmai tapasztalatcsere céljából.FELHÍVÁS!


Tisztelt Lakosság!

Az iskola névadójáról, Molnár Mózesről, akinek birtokában van egy fotó kérem, hogy szíveskedjen eljuttatni az iskolába. Érdeklődjenek szüleiktől, nagyszüleiktől, ismerőseiktől, segítsenek felkutatni, hogy a fénykép alapján elkészülhessen az a portré, melyet Bukovenszki Zoltán római katolikus atya szeretne megfesteni és az iskolának ajándékozni!

Köszönjük segítségüket!

1 2 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20 21 22 23 24 25
Hírarchívum:
VISSZA AZ AKTUÁLIS HÍREK FŐOLDALÁRA